Fortis grupa

Top spotlight
Građevinarstvo

Izgradnja i zaštita svih vrsta drumskih saobraćajnica, postavljanje i održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, svi poslovi iz oblasti niskogradnje.

Dobro došli na stranice Fortis Grupe

sam-4Fortis Grupa je nastala tokom 2008 godine kao grupa preduzeća čija je glavna djelatnost vezana za niskogradnju na teritoriji BiH a takođe i u zemljama u okruženju. Sve je počelo kao vizija tima ljudi koji su željeli napraviti sistem preduzeća sposoban da se uhvati u koštac sa bilo kakvim izazovom. Prije 10 godina, kada je sve počelo, postojalo je samo jedno preduzeće: Prijedorputevi AD, Prijedor. Danas, to je Grupacija od 8 preduzeća smještenih u nekoliko gradova BiH.

Strateški, Grupacija je zapravo dobro razvijena mreža preduzeća koja imaju komplementarne proizvode i usluge uglavnom vezane za poslove niskogradnje. Dosadašnja referentna lista pokazuje profesionalnost u pristupu projektima izgradnje i održavanja svih vrsta drumskih saobraćajnica, parking mjesta, postavljanje i održavanje vertikalne i horizontalne signalizacije, itd. Grupacija takođe ima svoj projektni biro kao i pogon za proizvodnju betona i betonskih proizvoda te svoju livnicu, sa ukupno preko 150 različitih proizvoda. Ovo, skupa sa više od 50 godina iskustva u poslovima niskogradnje, direktno doprinosi kvalitetu izvedenih radova i daje garanciju da će svi preuzeti poslovi biti izvršeni kvalitetno i u zadanim rokovima.

Komparativnu prednost Grupacija je ostvarila kroz stalno ulaganje u opremu i ljudske resurse. Stabilan i zdrav kontrolisan rast Grupacije je pokazatelj da je upravo to pravi izbor i put razvoja. Svaka članica u kontinuitetu radi na uvođenju operativne i tehnološke discipline kako bi se radna kultura i duh u članicama Grupacije približio zacrtanim ciljevima. Rezultat uloženih napora je vidljiv I kroz rezultate poslovanja tako da je krajem 2008 godine Grupacija ostvarila ukupan prihod od cca KM 100 miliona sa ukupnim brojem od cca 800 zaposlenih u sezoni radeći na teritoriji BiH i u inostranstvu.  

“The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into impossible”
Arthur C. Clarke

 
Početna